Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ήγγιγκεν η ώρα να επιστρέψει ο άνθρωπος στον Εαυτό του!

Ήγγικεν η ώρα
Ήγγικεν η ώρα να επιστρέψει ο άνθρωπος στον Εαυτό του!
Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται την καθαρή ματιά, την απρόσκοπτη, την απαλλαγμένη από κάθε υποκειμενισμό, χρειάζεται να πάρει απόσταση (παίρνει απόσταση όταν φύγει από το εγώ και πάει στο εσύ)ώστε  να έρθει σ’ επαφή με την Α-λήθεια, με τη Συνείδησή του. Έτσι ως  μονάδα και μοναδικότητα να κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν γιατί χρειάζεται η αλήθεια τη μνήμη και να δει και να βρει πόσο αποσπάστηκε από την Αλήθεια, παρασυρόμενος από έναν τρόπο ζωής και σκέψης που του υπέβαλλε ψεύτικες αξίες, να δει πόσο ζημίωσε την ύπαρξή του, στερώντας την από την καθαρή ματιά που θα τον έβγαζε από την περιχαράκωση του εγώ και θα τον οδηγούσε στην ευεργεσία της επικοινωνίας.
Η επικοινωνία δεν μπορεί να συντελεσθεί παρά με μόνη την Αλήθεια αυτή που προκύπτει χωρίς φόβο και πάθος…Ο δρόμος αυτός είναι μπροστά και μάλιστα εδώ στο παρόν, γιατί η ζωή από την οποία απείχε τον πήγαινε άλλοτε στο παρελθόν κι άλλοτε στο μέλλον. Έτσι, επιτελείται ένα λάθος καθώς ο ίδιος απουσίαζε από το παρόν, απουσίαζε απ’ τη ζώσα πραγματικότητα της Σχέσης.
 Ο άνθρωπος έχει μέλλον εφόσον βρίσκεται στο παρόν κι εφ’ όσον αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της ζωής και την ιερότητα της στιγμής. Αυτή η συνειδητοποίηση τον φέρει ανά πάσα στιγμή ενώπιον του σωστού και του λάθους.
Ήταν βέβαιη η αποτυχία αυτού του κόσμου, γιατί αγνόησε τον παράγοντα άνθρωπο, ο οποίος υπάρχει συνυπάρχοντας.
Η χαρά είναι αποτέλεσμα της νίκης και η νίκη αποτέλεσμα της υπέρβασης. Αυτό προσδιορίζει και την αξία της ζωής και του ανθρώπου. Είναι αδύνατον να παρακάμψει ο άνθρωπος όλα τα σκοτεινά σημεία τα οποία μεσολάβησαν αποσπώντας τον ίδιο από την Αλήθεια. Έτσι υποκείμενος σε τραύματα, απωθημένα και ενοχές είναι αδύνατον να προχωρήσει αν δεν εννοήσει αυτό που δεν εννοούσε, εάν δεν μετανοήσει.
Η χάρη και η χαρά και οι ευκαιρίες από ‘κει και πέρα θα δοθούν για έναν καινούργιο τρόπο σκέπτεσθαι και ζωής όπου θα βιώνει ο άνθρωπος την ύπαρξή του μέσω της φύσης και μαζί με τους άλλους.

Η άγνοια είναι θάνατος. Η ζωή είναι γνώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου